" F e n i k s " » Gotowanie na miarę Top Chefa

10 Maj 2018

Gotowanie na miarę Top Chefa

Autor: admin. Kategorie: Aktualności; Galerie z wydarzeń; Powiatowy Ośrodek Wsparcia .

20180420_135425      Ostatnie dwa tygodnie kwietnia w Powiatowym Ośrodku Wsparcia w Kołobrzegu upłynęły pod hasłem pysznego gotowania. Uczestnicy zajęć w ramach treningu kulinarnego zostali podzieleni na cztery drużyny.

Każdej z drużyn przewodniczył jeden ze stażystów, który współpracował ze swoją grupą i służył radą w wybranym do gotowania dniu. Tak przygotowane wspaniałości w postaci dania głównego i deseru kosztowali wszyscy podopieczni Ośrodka, którzy następnie swoje opinie przenosili na ankiety. Oceniana była oryginalność, smak i wygląd potrawy. Rodzaj dania przechodził od tradycji do nowoczesności, od rosołu z własnym makaronem, przez gulasz, leczo do placków ze słonecznikiem. Na deser były szarlotki, ciasto z kaszą manną i pieczone jabłka nadziewane czekoladą w oprawie bitej śmietany. Samo mówienie czy czytanie o takich potrawach sprawia, że można zrobić się głodnym. Chociaż wyniki głosowania nie były rozbieżne, zdaniem podopiecznych POW-u w Kołobrzegu zwyciężył aromatyczny rosół i wymyślne ciasto herbatnikowo-kaszo mannowe.
Zwycięzcy i wyróżnieni uczestnicy Ośrodkowej Edycji Top Chefa zostali nagrodzeni dyplomami oraz okolicznościowymi upominkami.
N.J.

Szukaj na stronie


Program do rozliczania PIT 2013 online - e-pity 2013

Konto: Bank Millenium S.A. o/Kołobrzeg

60116022020000000061748469

KRS nr 0000108407

ZOSTAŃ DARCZYŃCĄ – przekaż 1%,6%,10%

PRZEKAŻ 1% PODATKU W ZEZNANIU ROCZNYM

PRZEKAŻ 6%, 10% DOCHODU

NA RZECZ ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO

Menu

Gallery

dscn7668 img_20170809_125514 dsc05224 20170710_170941

Linki